prefab bouw Bouw

De situatie

 

Het bedrijf maakt deel uit van een concern van 1200 werknemers, waarbij het met 100 werknemers de grootste is. Het concern is  bijna 100 jaar een familieonderneming. Het heeft grootse plannen met de vestiging, aangezien deze het hoofdbestanddeel moet gaan worden van de combinatie van een aantal bedrijven van het concern, waarmee een nieuw concept in de bouwwereld geplaatst kan worden.
Bij de vestiging is de eerste stap gemaakt waarbij aan de prefab fabriek een project organisatie is toegevoegd. Deze moet gaan zorgen voor de afstemming tussen de verschillende fabrieken bij de aanbieding van het totaal concept aan de markt.

Het probleem

De directeur van de fabriek heeft de ambitie om directeur te worden van de combinatie van bedrijven. De raad van bestuur acht hem daarvoor echter niet geschikt. Waarop de directeur het bedrijf verlaat. De manager van de projectorganisatie functioneert niet naar behoren en ook hij verlaat het bedrijf. Daar boven op leidt de vestiging al enkele jaren verlies. Het personeel verwacht niet veel goeds van de toekomst.
De opdrachtgever verzoekt mij de rust en het vertrouwen bij de medewerkers terug te brengen en de noodzakelijke verbeteringen door te voeren.

De oplossing

Ik heb om te beginnen  verbeteringen door gevoerd op het gebied van de communicatie tussen projectleiders, verkoop, productie en technische dienst. Planning van klanten orders, zowel in de productie als bij de expeditie is aanzienlijk verbeterd. Op transport is een ruime besparing gerealiseerd. Daarnaast heb ik mijn bijdrage geleverd door leiding te geven aan een werkgroep en deel uit te maken van de stuurgroep die zich bezig moesten houden met een belangrijk investeringsplan. Dit was uiteraard van belang omdat een groot aantal zaken verbeterd moesten worden maar had ook een gunstige uitwerking op het vertrouwen van de medewerkers. Na de komst van de operations manager was mijn opdracht afgerond. Ook hier heb ik er voor gezorgd dat de verbetering geborgd werden.

Terug