StartInterimAdviesCasesReferentiesNieuwsMoving picture of United Kingdom flag waving in the wind animated gifLinksContact

Interim Management

Het is een hardnekkig misverstand dat een interim manager duur zou zijn. Het ligt er maar aan wat de opbrengsten zijn. Helaas zijn de opbrengsten niet altijd in geld uit te drukken. Maar de besparing die ik voor diverse opdrachtgevers realiseerde liep tussen de € 40.000 en € 400.000.

De kosten
De kosten die een bedrijf heeft zoals rekruteringskosten, lease auto, bonussen, ontslagregelingen, pensioenkosten enzovoorts, ontbreken bij een interim manager. U betaalt een vast bedrag over een vaste periode. Waarbij dan ook nog een lastig probleem voor u wordt opgelost.Dat laatste is voor een vaste manager, van welk niveau dan ook, moeilijk te realiseren. Denk maar aan de 'bedrijfsblindheid' die na verloop van tijd optreedt of politieke redenen. Voor het zittende management is het daarom vaak zeer moeilijk om het probleem grondig aan te pakken.
 
De opbrengsten
Een ander aspect is dat de opbrengsten, behalve naar harde euro's, ook naar 'zachte' waarden is te vertalen. Een interim manager laat namelijk ook iets achter. De kennis en ervaring die hij in zijn bagage heeft wordt in het dagelijkse werk over gebracht op het zittende management.

Borging
De beslissing ligt natuurlijk bij de opdrachtgever, maar het is in het belang van de onderneming dat verbeteringen geborgd worden.
zelfstandig interim management
De argumenten van Nish Kotak in de Financial Times :Why use outsiders to make changes?